söndag 23 maj 2010

Dag 1 - Avresa

Första dagen på resan och första flyget. Vi egoposade och kände peppen. Notera gärna hur genomskinligt vita vi var!

För första gången får jag mat på ett flygplan och känner mig därför nödgad till att dokumentera det hela. Lotta, the globetrotter, tar det hela med en axelryckning.


söndag 16 maj 2010

Omstart

Hemma igen och bloggen får en omstart! Inom kort kommer jag börja lägga upp bilder och filmer från resan, dag för dag. Allt som allt tog vi över 1000 kort och filmer under våra månader på andra sidan Atlanten. Ni kommer inte få se allt, det besparar vi er, men i alla fall en del. Så ni nyfikna - håll utkik! 

Bloggen blev ju rejält försummad där under de sista veckorna på vår resa. Det var så mycket som hände då, när vi kastade oss tillbaka in i det där myllret av liv och glädje som kallas Rio de Janeiro stad. Den första veckan bodde vi hos ett gäng psykologistudenter i Niteroi, en stad som ligger på andra sidan floden om Rio. De var alla underbart nördiga, det kändes ibland som vi hamnat mitt i ett avsnitt av The Big Bang Theory. För att exemplifiera, en dag diskuterade killarna i gänget vem som skulle vinna ett slagsmål mellan åskguden Tor och Stålmannen. Efter en seriös överläggning kom de ändå fram till att Tor skulle vinna, han är ju trots allt en gud (...). Alla vi mötte i det här studentkollektivet var så himla fina. De välkomnade oss med öppna armar och redan från dag ett behandlade de oss som två i gänget!

De sista två veckorna bodde vi hos Cauan, vår räddare i nöden. Det var ju meningen att vi bara skulle bo hos honom i ett par dagar, men en viss vulkan förändrade våra planer. Som Lotta skrev, till en början hatade vi den där fördömda vulkanen men efter att tagit vårt vett tillfånga ändrade vi oss rätt snabbt. Det finns ju värre ställen att bli strandade på än Rio! Så de följande dagarna njöt vi av tillvaron lite extra mycket innan vi packade våra ryggsäckar en sista gång, sade adjö till vårt älskade Brasilien och satte oss på flyget hem.

Mer om det här kommer ni få läsa och framförallt SE snart! Håll tillgodo!

/Anna

torsdag 6 maj 2010

Hemma!

Skrivet 28 april 2010

Nu är vi hemma igen efter mycket tjafs. Blev fast på grund av vulkanen och flygbolaget vägrade betala hotell eller mat fast de försenade vår hemkomst en vecka. Det var surt, men vi insåg dagen efter beskedet att vi inte led så mycket av att vara fast i Rio. Tvärtom hade vi ett par jätteroliga dagar där vi nästan gratis underhöll oss med diverse aktiviteter som att bada under vattenfall i typ regnskog, träffa andra couchsurfers, lägga femhundrabitarspussel, äta massa acai, titta pa brasiliansk musik-tv. Så det kändes helt hållbart ändå. I går kväll kom vi hem och fick sova i en säng igen, efter 28 timmars sovförsök på en flygplatsbänk i Lissabon. Skönt!

Det bästa med att vara hemma är att vi har tillgång till dator igen och att det faktiskt är gratis! Vi kan till och med lägga upp bilder! Här kommer ett litet smakprov från vår underbara resa. Anna kommer lägga ut fler bilder lite senare.