torsdag 25 mars 2010

Kompisbesok!

Oj oj oj, vilken handelserik vecka vi har haft! Vara fina engelska vanner Tom och Jana som vi couchsurfade med i Rio tog en omvag pa sin resa mot Amazonas och har nu bott har i Pipa i nagra natter. Yippie for oss! Vi har varit sjukt duktiga och aktiva tillsammans och hunnit med en hel bunt spannande saker.

I tisdags akte vi ut med bat mitt pa dagen och akte langs stranderna tills vi sag en massa delfiner! Da fick vi hoppa ner i vattnet och spana, och helt plotsligt sa sag vi en stor, morkgra varelse komma upp ur vattnet och sen ner igen. En livs levande delfin, mindre an 10 meter fran vara vattentrampande fotter. Sa fint och maktigt att jag nastan blev rord.

Igar akte vi med en sa kallad Beach Buggy, en liten taklos strandjeep langs kusten norrut, fran atta pa morgonen till fem pa eftermiddagen. Gissa om vi alla brande oss, trots att vi badade i solskyddsfaktor 50?! Det var en jatterolig dag hur som helst, som vi maste skriva mer om igen senare. Vi akte bland annat linbana i en sele, rakt ner i en stor sjo. Det var hur kul som helst, man ville bara gora det om och om igen. Vi besokte aven varldens storsta cashewtrad, vilket var ett helt aventyr i sig! Man kunde ga runt dar inne bland grenarna och det hela var som en stor skog fast det bara var ett trad. 8500 kvadratmeter cashewtrad. Naturen ar bra konstig ibland.

Idag har vi surfat for forsta gangen i vara liv och fler ganger ska det bli! Bade jag och Anna klarade att stalla oss upp, mer eller mindre, vilket ju var en stor achievement for oss armsvaga. Storsta delen av lektionen spenderades dock under ytan, ofrivilligt inmundigandes liter efter liter av saltvatten. Inte sa gott. Men verkligen en helt fantastisk upplevelse att fanga en vag sadar och folja med den anda in till stranden. Vill gora det igen och igen!

Nu maste jag springa. Ikvall blir det middag och drinkar med Tom och Jana. Myspys! Langtar efter den svenska varen, men nu ar det inte langt kvar. Maste ta vara pa varje sekund i Brasilien nu. Kram pa er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar