tisdag 16 februari 2010

Blind leading the blind

Det ar 42 grader ute idag. Fyrtiotva! Skrammande varmt men jag alskar det anda! Hellre detta an minus 10, utan minsta tvekan! Anna tycker nog det ar lite jobbigare, men vi overlever och mer dartill! Idag hade vi varsta planen utstakad, vi skulle ta oss till ett kulturmuseum som alla rekommenderat samt hitta till nagon form av sparvagn/tagbana som tydligen skulle vara valdigt mysig. Vi drog med oss vara fellow couchsurfing-vanner fran England, Tom och Jana, och jag hade till och med tagit med en lapp med gatunamn for att vi skulle hitta. Det funkade sadar... Varmen var som sagt energikravande och nar vi fortfarande inte hittat det jakla museet efter en timme borjade vi trottna. Men da! Mitt framfor oss! Dar var det! Dock stangt... Sa vi fick snallt vandra vidare for att hitta sparvagnsstationen i stallet. Det gick ocksa sadar. Vi var helt lost, trots mina briljanta anteckningar. Till slut stotte vi pa en gammal tant utan tander som mumlade nagot om "Santa Theresa", vilket ju var platsen vi letade efter. Sa nagon av oss utbrast "Vad snallt! Hon tanker visa oss vagen!". Sa vi foljde efter den portugisisk-talande tanten som gang pa gang pekade at olika hall och vi bara "yes, yes". Hon sag bara mer och mer forvirrad ut, stackarn, och efter mycket om och men och gaende i cirklar over torget insag vi att tanten nog fragat OSS om vagen fran borjan, inte velat visa oss. Sa vi tog generat farval av var nyfunna van. Sparvagnshelvetet hittade vi aldrig, och det hela slutade med att vi tog bussen hem. FAIL.

Nu ar vi hemma och ska strax bli bjudna pa pannkakor av engelsmannen, eftersom det tydligen ar "pancake day" hos dem idag. Trevligt! Anna ar som vanligt frustrerande seg, men jag ska tjata pa henne lite till sa att ni snart far se ett inlagg av henne. Kanske kan hon prata om var fantastiska utlykt till Sockertoppen da! Allt ar for ovrigt bra och vi njuter som bara den! Hoppas allt ar okej dar hemma. Tanker pa er.

2 kommentarer:

  1. Jag hör att du för din mors gener vidare. Förtröttas inte. Man kan leva ett långt innehållsrikt liv utan tillstymmelse till lokalsinne!!! Och här i den civiliserade världen finns ju alltid GPS!!!!!!!
    Kram från mammis i Sala.

    SvaraRadera
  2. Å. Vad roligt det låter att gå vilse i brasilien. Jag är avundsjuk!

    SvaraRadera