lördag 27 februari 2010

Uppdatering

Salvador ar vackert och verkar ha sa mycket historia att det inte hinns beratta over en livstid ens. Allt paminner mig om Afrika. Musiken, manniskorna, kladerna, skyltarna, stranderna. Kanske beror det pa att minst halva befolkningen har sitt ursprung i just Afrika. Nar man aker fran vart "hem" vid Itapua Beach mot stans centrum ar det bara strand och klarblatt hav, kilometer efter kilometer efter kilometer. Det ar fantastiskt vackert och jag och Anna maste nypa oss i armarna var och varannan minut. Idag var vi och besokte en fyr och ett museum om slavskepp och sadant hemskt. Sen tog vi varsin nyfunnen karlek, isglassen med smak av AKTA ananas, guava, lime, kokosnot eller apelsin. Det ar bara att valja och vraka och sedan NJUTA. Hittills ar kokos min favorit. Anna gillar ananas.

Nu pa kvallen har vi varit ute och akt i Pablo och Alex fina, vita stadsjeep och stannat pa ett matstalle for att prova acarajé. Det ar en dendeolja-friterad "macka" av bonor som man stoppar massa gronsaker och farska rakor i chilisas i. Sjukt gott! Sedan at vi dessert, açai, en frusen syrlig barsorbet fran amazonas som verkligen ar det godaste nagonsin och som ingen av oss fattar varfor det ej blivit exporterat till resten av varlden an. Formodligen bara en tidsfraga eftersom gudagavan verkligen ar som en drog, har man provat en gang maste man ata det minst en gang om dagen resten av sitt liv.

Vi ville forst inte erkanna det, men Pablo och Alex ar verkligen EXAKT som man tanker sig ett par bogar i 25 till 30-arsaldern. De har en liten pinscher-hund, de har exakt likadana Puma-handvaskor i lader, de anvander sig av unika handrorelser med lillfingrar och ovanligt snartiga handleder, de anvander sig av uttryck sasom "Oh my gooood!" och "Hiiii Giirrrls!". OCH de gillar eurotechno och house och remixer av de senaste mainstream-hitsen (idag i bilen kom plotsligt "Boten Anna" upp i bilstereon. Pa svenska! Dom om var forvaning!). Tydligen ar Basshunter en av deras favoriter... Vi som kopt en Hello Saferide-skiva som vi tankt ge at dem som Sverige-souvenir. Far nog glomma den idén...

Vattnet har av outgrundlig anledning varit avstangt hela kvallen men sa fort vi far tillbaka det ska vi ta oss en dusch och sedan bege oss ut for att utforska Salvadors utbud av gayklubbar! Blir nog intressant!

Puss och kram!
Lotta

1 kommentar:

  1. Hej flickor!
    Lottas mesta kommenterare här. Jag är så glad att ni har det bra. Får nästan lite ångest över att ni har ett så spännande liv.
    Kramar!

    SvaraRadera